Ceļojumi
All about fishing trips

Ālandos ledus ir!

Sveiki visiem!

Lai gan paliek siltāks, ledus Ālandos vēl ir un ir ziņas, ka asaris kožas ļoti labi.

Arī sīga trāpījusies, bet zandarti nodevīgi klusē :)

Pirmdiena 01 Februāris 2016 13:26

Cope Ālandos!

Pēc ilga laika esmu priecīgs paziņot - beidzot ledus Ālandos! Asari, līdakas, sīgas, zandarti mūs gaida! Rezervācija ir sākusies, brīvu vietu palicis ir maz!

5.-10.februāris - pilnas 4 copes dienas. EUR 270/personai (prāmis/māja/apdrošināšana). Dod ziņu pēc iespējas ātrāk. Ņem līdzi draugus!

Raksti mums un piesakies - fishing#foxtravel.lv

P.S. Pirmajiem būs dāvanas!

Pirmdiena 11 Janvāris 2016 07:53

Reklāma

Sveiki, copmaņi!

Vēlamies jums piedāvāt jaunas copes vietas makšķerēšanai Zviedrijā!

Ir pieejamas 2 copes vietas 450-500 km no Stokholmas (netālu no Sundsvall).

Cenas atkarīgas no grupas dalībnieku skaita, bet ieskatam te iemetīšu, lai vismaz ir skaidrība :
Māja - SEK 5000-5800 (4 cilvēkiem) un SEK 6300-8500 (6 cilvēkiem) un SEK 7000-8500 (8 cilvēkiem).
Laiva - SEK 2000-2500 (4 HP - 15 HP).
Apdrošināšana - ap EUR 1 dienā / pers.
Prāmis - cenas tādas pašas kā Tallinkam (mājas lapā var orientējoši paskatīties, tur gan ir nedaudz mainīgas/atšķirīgas).

Zivis - atkarībā no vietas, bet ir - līdakas, asari, ālanti. Mazajos ezeros - ezera foreles, varavīksnes foreles, pālijas.

Cenas var mainīties (ne-sezonā zemākas). Ja rezervēsiet, saņemsiet sīku informāciju - kur? kas? kad? - ķeras, jo abās vietās esam bijuši un testējuši ūdeņus. Te var redzēt arī slīdrādi ar dažām bildītēm.

Papildus informējam, ka šīs nav vietas zivju slaktēšanai un likšanai ledus kastēs - te bauda dabu, zivis ķer ēšanai uz vietas. :-)

Jūsu FoxTravel

FoxTravel - labākās cenas nepārmaksājot!
Kontaktiem: fishing@foxtravel.lv

Piektdiena 13 Jūnijs 2014 14:14

Ziemassvētki

Visiem priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!

Neilgu brīdi biju pazudis, jo gada nogale bija ļoti sapsringta.

Gada sākumā būšu atkal kopā ar visiem copmaņiem.

Megafox

Otrdiena 24 Decembris 2013 17:19

Oskara Soboļeva memoriālā 2007

Skatoties JST bildes no Volgā notiekošajām sacensībām, atcerējos, ka 2007.gadā, braucot uz turieni rakstīju konspektīvu dienasgrāmatu. Tāpēc nostaļģisku jūtu vadīts, ielieku to šeit lasīšani un vērtēšanai.

Laika posmā no 17.novembra līdz 21.novembrim, es, J.L., un JST devāmies uz Krieviju, kur bijām piecu dienu ceļojumā pa maršrutu Rīga - Volgograda - bāze Uspeh pie Volgas -Rīga. Tur, pie Volgas (http://www.uspech.ru) notika vienas no lielākajā Krievijā organizētajām komerciālajām zandartu spiningošanas sacensībām (zandarti virs 65 cm), kas notika par godu leģendārajam aizsaulē aizgājušam Krievijas copmanim Oskaram Soboļevam (http://www.uspech.ru/memorial)
JST tur bija galvenais tiesnesis, bet J.L. līnijtiesnesis. Visu ceļojumu esmu ieskicējis dienasgrāmatas veidā.


17.11.2007.

7.00 – izbraucu no mājām. Pa ceļam iebraucam mājās pie jst un dodamies uz lidostu. Piereģistrējamies (pie sava klasesbiedra Ervīna māsīcas), izejam face-kontrol, tax free veikalā nopērkam katrs bacardi pudeli (reserve un oro) ciemakukulim sacensību organizatoriem. Manu pudeli ar čeku ieliek maisiņā un aizvalcē ar karstumu.

8.50 - izlidojam uz Maskavu, lidmašīnā pļāpājam, lasām Krievu avīzes. Lidojam 2 stundas un pēc Maskavas laika esam 12:00 tur. Mums jādodas uz otru Šeremetjevas lidostu – speciāls autobuss atiet 14.00.

14.30 - izejam kontroli Šeremetjevā-1 (jāģērbj pat kurpes nost), ieejam vietējā lidostas veikalā, kur viss maksā 3 reizes dārgāk kā Rīgā.

16.00 - iekāpjam lidmašīnā, kas ir pustukša. Stjuartes laipni piedāvā mums aizņemt brīvās vietas. Dodamies uz aizmuguri, kur 3 rindas ir mūsu - krēslus var paliekt gan uz priekšu, gan atpakaļ.

16.30 – laiks izlidot, bet nekā - tiek paziņots, ka ir salūzis kaut kāds „datčiks” un jāgaida ½ stunda, lai to nomainītu ... Kad tas tiek nomainīts, vēl 45 minūtes gaidām rindā uz skrejceļu. Foršā stjuarte piedāvā tēju ...

18.00 – paceļamies gaisā, lidojam, atnes ēdamo, paņemam pa 50 g krievu šņabja, tad vēl 50 un tad vēlreiz... paēdam, iedzeram, palūdzam vēl uzkost, mums laipni atnes, koķetējam ar stjuartēm, palūdzam vienreizējo trauku komplektiņu, ko aizvest bērnam, mums atnes veselus 4, bērniem prieks būs liels...

20.00 - esam Volgogradā, neviens mūs nesagaida, tualetē plūdi... Beidzot satiekam sagaidītāju un ar busu dodamies uz bāzi ... Līdz tai ir 270 km, bet jābrauc 4 ar pusi stundas, jo ceļš ir slikts. Izbraucam no lidostas un parādās liela ēka – „Klubs-kabarē Mouline rouge”  :-) Tālāk piestājam veikalā, nopērku šņabi pēc šofera ieteikuma („Zeljonaja marka”) – šoferis saka „jo dārgāks, jo labāks un grūtāk viltot”... Mašīnā klausāmies disku „Krievu roka leģendas”, disks dēļ sliktā ceļa visu laiku „lēkā”... Bet es uz ½ pusstundu pat iesnaužos ...

1.00 naktī - esam galā bāzē, Latvijai ir sākusies dzimšanas diena ;) Bet mēs – izsalkuši un noguruši, lienam zem segām un guļam, jo jāceļas 6.00.

Lasīt tālāk
Otrdiena 12 Novembris 2013 16:29

Kā mēs braucām ziemeļnieces paķerstīt - II

Sveiki visiem! Turpinu ar Edgara G. (zināma arī kā Griezeejs) copes atskaites par copi Zviedrijā š.g. augustā 2.daļu. Jauku lasīšanu! Ne asakas!

Kā mēs braucām ziemeļnieces paķerstīt - II

Diena trešā. Možamies, brokastojam, kārtojamies braucienam uz Vilhelmina, Toņa Rezidenci Nr.2. Salīdzinoši ar iepriekšējo braucienu, nav tālu. 200km aptuveni. Pa ceļam apmeklējam dažus makšķernieku veikalus. Man, tā ka acīs cērtas, gribās lipgripu nopirkt. Ir plānots, ka vienu dienu arī foreļosim, tāpēc pēc viena Drauga ieteikuma, gribu iepirkt BlueFox Vibrax ar oranžu serdi. Vibraxi jau daži kastē ir, bet tā kopš bērnības neroterēju gandrīz nemaz, tad nu arī tik eksotiska krāsa, kā rekomendēts, manā īpašumā tiešām nav.

Uzklikšķini!
Jau pirmajā copesbodē BF Vibrax vēlamā krāsā atrodu, tik žēl ka mazu, #2. Nu bet, viens jāņem! Tik vien kā vietējā cena „iedzimto skopumu” atmodina. 49 SEKi par rotiņu!!!! Iepērcieties labāk LV! Bet, ko padarīsi, man šo vajag. Juniors bodē Salmo stendu atrod.

Lasīt tālāk
Pirmdiena 28 Oktobris 2013 16:00

Kā mēs braucām ziemeļnieces paķerstīt - I

Sveiki visiem!

Jāatvainojas par nelielu kavēšanos šajā blogā, jo darbi bija sanākuši ļoooti daudz :-)
Edgars G. (zināms arī kā Griezeejs) atsūtīja man savu copes atskaiti par copi Zviedrijā š.g. augustā. Aizraujošs un garš apraksts, kurā netrūkst arī inventāra lietu, tāpēc to ievietošu vairākās daļās :-) Jauku lasīšanu!

Kā mēs braucām ziemeļnieces paķerstīt - I

Janvāra vakars. Abi ar Junioru pa ziemu necopējam, bet par hobiju / copi arī šajā laikā var patrīt mēli. Nu nezinu, kuram no mums šī doma radās, bet abi piekrītam, ka vajadzētu kaut kur ārpus kopā pacopēties. He, bet man taču ir čoms Tonis, kurš makšķerniekus uz copi Zviedrijā ved!
Tātad jārīkojas! Manas vēlmes ir paķert līdaķus un asarus. Turklāt komforta laika apstākļos. Zvans Tonim un tiek nobukots nedēļu ilgs ceļojums jūlija beigās vai augusta sākumā. Arī +/- cena atrunāta.
Un sākās garais brauciena gaidīšanas laiks, kuru Juniors diezgan bieži pārtrauc ar jautājumu „Tēti, tu jau esi sakrājis naudiņu Zviedrijas braucienam?”. Kad uz māju atceļo jauns TV, Junioram panika - vai tik brauciena naudu tētis nav iztērējis?

Vasara tuvojas, tad iesākas, un nu jau arī brauciena datumi ar Toni atrunāti – 06.-14.augusts. Jāsāk likt čupā līdz ņemamais inventārs. Sev līdakām ņemu Salmo Ballistu 1.8m viendaļīgā garumā ar testu līdz 28g, MicroTechu 1.8m ar testu līdz 8gr, ar 3000šo Rareniumu un 1000šo Stradicu CI4 MFLu. Uz niknākā kāta 0.18 mm 832tais Sufix, jau 3šo sezonu strādā, uz asaru kāta 6Lb Unitiks. Unitiks, gan palicis tik īss, ka backinga mezgls jau metot izlido, tāpēc skatos pēc kā jauna. Un ieraugu jauno Salmo microauklu 5Lb izpildījumā. Junioru noekipēju ar 2.1m Salmo JigSpina kātu + mazākā izmēra X-Twitch spoli + 0.2mm Grand Rider (komplekts ar ko Viņš jau kādu laiku asarus ķerstī). Un ko šim līdakām?! Man acīs iekrīt mans vecais DS kāts, kurš agrāk bija 2.1m un 18g, bet nu ir par 20cm īsāks. Šaubījos gan, vai ar ātrās akcijas špini galā tiks savos 7 gados, tāpēc paņēmu vēl dažus iespējamos Juniora līdaku špiņa kandidātus, un devāmies pie H2O metienus patestēt. Un viss feini. Juniora metieni ar manu veco DS kāteli ir gan pietiekoši tāli un es pat teiktu, viņa vecumam ļoti precīzi. Šo kātu nokomplektējam ar 2007.gadā Spānijā pirktu spoli, uz kuras saglabājies jauneatcerosvairscik vecs, bet 10Lb PowerPro. Rezervei, janukas, paķersim līdz manu veco 1.8m X-Twitch kātu + vēl vienu 1.8m MicroTechu un Shimano Symetre spolīti diezgan izmantojamā izmērā gan līdaku, gan asaru kātiem.  Protams, ka 4tras nelielās Plano kastes ar vobleriem, gumijām + maišelis ar sīkmānekļu siliconiem tiek salasīti copes skapī. Jā, vēl sačoks / uztveramais tīkliņš tiek no skapja izvilkts. Tā diena ir pienākusi.

Uzklikšķini!Uzklikšķini!Uzklikšķini!

Lasīt tālāk
Otrdiena 22 Oktobris 2013 12:20

Nedaudz par ēdieniem copes vietā

Sveiki visiem!

Darbu un citu apstākļu dēļ šoreiz nebūs copes ceļojuma atskaite, bet nedaudz par ēdieniem. Ceru, ka patiks apraksts un kādam lieti noderēs :-)

__________________________

Tie, kas ir bijuši man dažādās dzīves situācijās līdzās, zina manu attieksmi pret ēst gatavošanu.

Divas lietas es sen jau gribēju iemācīties gatavot – Burgundijas liellopa sautējumu un Rostbifu. Līdz Rostbifam neesmu vēl ticis (nu nevaru atrast sev piemērotu variantu, par kuru būtu drošs, ka neizbojāšu gaļu), bet Boeuf à la bourguignonne jau gatavošu atkārtoti.

Kā jau ierasts, nekad neņemos ar precīziem gramiem, litriem utt. Viss notiek „uz aci” + vēlāk redzēsiet, ka viss ir aptuveni un kāpēc tas tā ir.

Idejas gan smeļos dažāda veida receptēs, gan rakstiskās, grāmatās, gan video utt. Bet – tur ir tikai idejas, jo varianti ir dažādi, savukārt es gatavoju savu variantu. Un cilvēki saka, ka viņiem garšo.

Boeuf à la bourguignonne

Labi, ka ir man radinieki, kas strādā tirgū (paldies, Irēnastant! J), kas man piegādā svaigu gaļu. Tātad, es tiku pie gandrīz 2 kg liela jaunlopa mīkstuma, bet te jūs jautāsiet, receptē taču ir 1,7 kg. Nu, re, te ir tā, ka es vienmēr padomāju par rītdienu. Grami 50 aizgāja nebūtībā (dažas cīpslas un krikumi sunim), savukārt 250 gramus sagriezu smukās mazās šķēles, kastīte iekšā un uz saldētavu. Kad gribēsies ēst, atsaldēšu un pagatavošu vakariņas diviem (eh, romantika, sveces, vīns un liellopiņš :-)).

Labi, bet atpakaļ pie „burgundieša”. Gaļu sagriezu palielos gabaliņos, apkaisīju ar melniem pipariem un atstāju uz stundu ievilkties (oriģinālā versijā gaļu var marinēt vīnā, šoreiz nebija laika, jo rīt ciemos jānes gardums). Sagriezu kādus 10 palielus šampinjonus (šoreiz man brūnie trāpījās pa rokai, tad notīrīju 4 vidējus burkānus (nu nezinu, cik tas svērtu, pieņemsim grami 400 :-)), 2 ķiploku galviņas. Nu labi te atkal atkāpe (nu nevaru es normāli recepti uzrakstīt :-)). Tātad, vai zināt, kā visātrāk notīrīt ķiplokus? Uzliek uz dēlīša ķiploka galviņu, ar dūri uzsit virsū (es taču saku, pavāriem ir jābūt vīriešiemJ) – galviņa sadalās mazajās daiviņās J. Tad visu ieliek katliņā ar vāku (var arī izmantot bļodu) un krata ātri sekundes 10-15. Un viss, daiviņas ir notīrītas. Neticat? Pamēģiniet! :-)

Atkal es novirzījos. Tad visus dārzeņus pieliku klāt gaļai un vēl nedaudz apkaisīju ar melnajiem pipariem. Tad sagriezu bekonu. Notīrīju sīpolus. Viss, pietiek, laiks atvērt sarkanvīnu, viņam taču jāelpo, vai ne ? Klasiski esot ņemt šim ēdienam vīnu, kas gatavots no Pinot Noir vīnogām vai Beaujolais utt. Nu Rimi nebija, bet akcijā bija man tik tīkamais „ziemas” Jacobs Creek – Shiraz Greenache. Stiprs, smags un spēcīgs. Labi, īsāk sakot, labs vīns :-)

Labi, viss ir sagatavots, tagad sākas 2.daļa – cepšana. Uzkarsējam pannu, uzmet sagriezto bekonu (nu te atkal – 75 grami receptē tāpēc, ka paciņā bija 110 grami, bet es pagaršoju, vai nav vecs un dažas šķēlītes atstāju brokastīm vēršacu komplektam :-)), pielej nedaudz olīveļļu. Tad ņem gaļas gabaliņus, apvārta miltos un apcep viegli brūnus un kārto „pīlē” (bekona „kraukšķus” noliek maliņā, tie būs vajadzīgi vēlāk). Jā, vecā labā „pīle” ir laba manta. Pēc tam apcep dārzeņus (ķiploki, burkāni, sēnes). Kamēr tie cepas, uzvāru ūdeni un nedaudz apleju gaļas gabaliņus. Tad pievienoju apceptos dārzeņus un to visu uz plīts uzvāru. Tikko sāk vārīties, tā ņemu nost un iepriekš sasildītā cepeškrāsnī (175 grādi) lieku uz stundu (ir taimeris).


Nu ko, stunda ir pagājusi, virtuve sāk pīkstēt un es dodos turp. Jā, virums smaržo labi. Tagad piešauju laurlapu, smaržīgos piparus un vīnu. Atkal atkāpe – ja pudelē ir 750 ml, kāpēc tikai 600 ml ir receptē. Atbildu – principā receptē paredzēta pudele (750 ml), bet glāze vīna aizgāja garšas kārpiņām, jo visu laiku ir kaut kas jāgaršo, jo savādāk nekas nesanāks :-). Liekam vāku atkal virsū un atkal uz stundu tajā pašā cepeškrāsnī uz tiem pašiem 175 grādiem. Nu var atpūsties kādu laiciņu.

Nē, nevar viss, palikuši mums ir sīpoli un pētersīļi. Sīpoli ir jāsagriež un jāapcep. Gribam raudāt? Nē, pareizi! Tāpēc sīpolus paši negriežam, bet pasaucam Mr.Blenderi – 2,5 sekundes un lieta darīta :-)Tātad, kamēr „pīlei” iet otrā stunda, es apcepu sīpolus, kam pievienoju arī saujiņu ar pētersīļu lapām Un pataupītos bekona „kraukšķus”.

Otra stunda ir pagājusi. Atveru „pīli”, aromāts ir ļoooti labs. Pagaršoju, sāli nemaz nevakag (to pašā sākumā, bet pavisam nedaudz liku klāt). Pielieku sīpolus/pētersīļus/bekonkraukšķus un uzlieku vāku (joprojām nekas tur netiek maisīts kopā!) un ielieku cepeškrāsnī uz vēl vienu, t.i., trešo stundu. Bet! – cepeškrāsni izslēdzu. Attiecīgi „pīle” tur stāv tajā siltumā, kamēr temperatūra lēnām krītas.

Nu tad 4 stundas (1 h sagatavošana, 2 h cepeškrāsns, 1 h „final” sildīšana) ir pagājušas, es esmu izsalcis, jūs jau arī siekalu teciniet, nu pat tūlīt ēdīsim! Nekā nebija, mani draugi. Vakars ir beidzies, ejam čučumuižu lūkoties. Skumji, bet fakts. „Boeuf à la bourguignonne” ir praktiski gatavs, bet tikai praktiski, bet ne līdz galam. Viņam vēl pa nakti jāievelkas, jāsapņo skaisti sapņi, jādomā labas domas :-) Tātad šovakar mēs neēdam. Neviens :-)

Jauna diena. Liekam „pīli” uz plīts, uzvārām un tad 1 h lēnām izkarsējam (tā, lai virst, nevis vārās). Tagad gan viss – klājam galdu, liekam šķīvjus, pievārām klāt kartupeļus un vieglus salātiņus un aiziet. Par Burgundiju, par Franciju! Par pavāriem, par latviešiem! Par ēdājiem un slavētājiem!


P.S. Ā, pavisam aizmirsu! Kad veikalā pērkat vīnu sautējumam, jāpērk ir 2 pudeles. Jo klāt pie sautējuma jādzer tas pats vīns, ko izmantojāt sautējumā. Tad garša sasniedz savu pilnību :-)


1,7 kg jaunlopa mīkstuma
75 g kūpināts bekons
600 ml sarkanvīns
200 gr šampinjoni
400 gr burkāni
400 gr sīpoli
2 ķiploku galviņas
Melnie pipari, sāls, milti, laurlapa, 6 smaržīgie pipari, olīveļļa, pētersīļi.

Trešdiena 11 Septembris 2013 06:50

Torsvaag (Norvēģija)

Kā jau solīju, publicēju Alda C. atsūtīto atskaiti par copi Norvēģijā Torsvaag aprīlī.

„Sveiks, Lapsas kungs!  

Uzklikšķini!

No šī gada 15.aprīļa  veselu nedēļu makšķerējām Norvēģijas ziemeļos. Tik agrā pavasarī Norvēģijas ziemeļos nevienam no mūsu kompānijas iepriekš nebija nācies makšķerēt ,tāpēc bija neliels satraukums par gaidāmajiem laika apstākļiem, kādi mūs sagaidīs tajā galā. Ierodoties Torsvaag bāzē, visapkārt bija manāmas sniega kupenas, taču gaiss jau bija iesilis līdz apmēram +3 grādiem un spīdēja saule. Bāzes pārvaldnieks mūs informēja , ka ziema ir atkāpusies un pavasaris ir iestājies tikai pāris dienas atpakaļ. Laika apstākļi visumā copei bija piemēroti visas nedēļas garumā - gaisa temperatūra apmēram +5 grādi, vēja ātrums 5-8 m/s  un tikai vienu dienu netikām jūrā, jo vēja ātrums pārsniedza 12 m/s un piestātne bija slēgta.

Par pašu bāzi neko sliktu nevaru pateikt. Laiva laba, motors darbojās labi, eholote strādāja, gafi garie bija. Jā, varbūt mājiņas. Nav tik labas kā Zanzibārā, bet arī tur viss darbojās. Ledusskapis, kur saldēt zivis un zivju tīrīšanas galds vislabākais, kur esmu bijis Norge.

Uzklikšķini!Uzklikšķini!Uzklikšķini!

Par copi. Lomos pārsvarā ķērās mencas 5-8 kg un jūras vilki 3-5 kg svarā. Tika noķertas arī jūras līdakas, pikšas, jūras vēdzeles. Katru dienu bāzē redzējām, ka kādai no copmaņu kompānijām lomos ir paltuss. Arī mums  izdevās tikt pie diviem paltusu mazuļiem 9,5 kg un 10 kg svarā.

Pēdējā makšķerēšanas dienā, tā teikt, trāpījāmies īstajā vietā un pareizajā laikā, kad ķērās mencas no 12-16 kg visiem vienlaicīgi. Vilkām... laidām vaļā...atkal vilkām ....gaidījām 25-kilogramnieci ,bet tā arī šoreiz nesagaidījām.

Lai tās padsmitnieces paaugās pa gadu ,un tad jau - uz tikšanos nākamgad!

Aldis C. un Co

Es tik varu piebilst, ka Torsvaag ir slavenākā vieta Norvēģijā, kurp dodas paltusu mednieki. Tāpēc gadu uz priekšu viss ir rezervēts. Ja izdomājat braukt, tad laicīgi. Šeit vairāk info - http://www.torsvaag.no/default_en.aspx. Jāpiebilst, ka bāzes īpašnieki izmanto vietas „slavenību” un cenas nākamgad paliek vēl lielākas.

Ceturtdiena 15 Augusts 2013 12:08

Storumanā 2013.gada vasarā - atskaite!

Sveiki visiem!

Kā jau rakstīju iepriekš, tad kopā ar JST devāmies uz veselu nedēļu, lai baudītu copi Zviedrijā. JST jau bildes ielicis, bet es vakar beidzot piesēdos pie datora un uzcepu atskaiti.

Intro. Ilgi tika meklēts un pētīts lidojums, lai tiktu pēc iespējas tuvāk Storumanam. Rīga-Stokholma-Vilhelmina – tāds ir mūsu maršruts. No Rīgas uz Stokholmu lidojam ar www.norvegian.no un tad tālāk ar www.nextjet.se Viss labi saplānojas, ka uz otru lidojumu jāgaida tikai stunda. Iečekojamies, izdzeram pa gardam zviedru alum un pēc brīža jau esam Vilhelminē. Tur mūs sagaida pats Raivo un izmetot līkumu pie viena zviedru paziņas Vilhelminē, kurš pastāsta par copes iespējām, iedod karti un CD ar viņa uzņemtu video, jau pēc stundas esam www.copezviedrija.lv bāzē. Iekārtojamies kemperī un vakars paiet ātri, apzinot vietas, plānojot rītdienu un vienkārši vakariņojot un pļāpājot ar Raivo par dzīvi. Uzspēlējam arī galda tenisu, biljardu un gaisa hokeju, kas pieejams lielajā hallē.

1.diena. Mostamies, brokastīs putra, dažas sviestmaizes, es vēl dažas uzsmērēju pusdienām un JST ielej tēju termosā. Arnis mums iedod benzīnu un mašīnu un dodamies ceļā. Nolemjam pārbaudīt iepriekšējā gada copes reizes vietas. Pie 2 strautiem/upēm cenšamies noķert foreles, bet JST izvelk tikai vienu, kas tiek atstāta brokastīm. Foreļu vairāk nav, bet ļoti labi ķeras alatas, es tieku pie kilogramīgiem eksemplāriem un vissamocītāko atstāju vakariņām. Trāpās arī līdakas, bet šī viennozīmīgi mums ir alatu diena. Tāpat kā pagājušogad rudenī, arī tagad vasarā, secinājām, ka alatu lielums atkarīgs no rotera lieluma – jo lielāks roteris, jo lielākas alatas – ķērām pat uz 4 un 5 numuru un man pat ņēma uz roteri ar dubultlapiņu. Mājās uz bāzi vedam 2 zivis – good! Forele tiek iesālīta, alata uzcepta - diena izdevusies.

2.diena. Jau pagājušo gadu noskatījām vienu ezeriņu, kur neviens īsti nav bijis un kā jau īsteni zinātnieki, abi ar JST dodamies izziņas procesā. Mašīnu atstājam uz ceļa un ejam cauri mežam pie ezera. Takas praktiski nav, ejam augšā kalnā un tad lejā un tā vairākas reizes. Iet ir nogurdinoši, bet sasniedzam ezeru. Vējš ir pamatīgs, bet mētājam roterus – domājam, ka te varētu būt kāda forele vai pālija. Nekas neķeras, tikai 2 reizes manam rotiņam sekoja 15-20 cm lielas zivis, bet neņēma.

Lasīt tālāk
Pirmdiena 22 Jūlijs 2013 09:48